Mikä ilma-vesilämpöpumppu? Ostajan muistilista

Kirjoittanut IVT myynti, 25 huhtikuuta 2017

Ilma-vesilämpöpumppu, ulkoilma-vesilämpöpumppu, vesi-ilmalämpö, vilp ja ivlp. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kun kuulee ja lukee lämpöpumpuista, voi helposti mennä sekaisin.

Lue artikkeli

Edullista lähienergiaa tositarkoituksella

Kirjoittanut IVT Suomi, 21 huhtikuuta 2017

Lämpöpumppu säästää energiaa, minkä lisäksi energia on lähellä tuotettua ja ekologista. Lämpöpumppu on usein myös pitkäikäinen lämmitysratkaisu. Mikset jo vaihtaisi?

Lue artikkeli

Energian säästämisestä kannattaa ottaa harrastus

Kirjoittanut IVT myynti, 19 huhtikuuta 2017

Vaikka aurinko jo lämmittää mukavasti kasvoja, on lämmityskausi vielä hetken käynnissä. Nyt on hyvä tehdä pieniä asunnon tarkastuksia ja seurata, mihin energiaa kuluu, sekä miettiä, miten voisit käyttötottumuksillasi pienentää lämpöenergian kulutusta.  

Lue artikkeli

Maalämpöjärjestelmän suunnittelu ja energiatehokkuusvaatimukset

Kirjoittanut IVT myynti, 29 helmikuuta 2016

Nykyiset energiamääräykset aiheuttavat monelle rakentajalle harmaita hiuksia. Suunnitelmien perustaksi valikoituu entistä useammin maalämpö, jonka energiatehokkuus on omaa luokkaansa.


Tiukentuneet energiatehokkuusvaatimukset tulivat voimaan jo 2012 Suomessa. Lainsäädännöllä pyritään parantamaan rakennusten energiatehokkuutta sekä uusiutuvan energian käyttöä ja pienentämään hiilijalanjälkeä. EU-maat ovat yhdessä sitoutuneet vähentämään fossiilisten polttoaineiden määrää energiantuotannossa.

Lue artikkeli

Nyt maalämpöjärjestelmä ilman omaa investointia

Kirjoittanut IVT Suomi, 27 tammikuuta 2016

St1 Lähienergia ja Robert Bosch Oy/IVT Lämpöpumput ovat ryhtyneet yhteistyöhön.  Kumppanit tarjoavat yhdessä asiakkaille räätälöidyt uusiutuvan energian ratkaisut, joissa yhdistyy päästöttömyys, energiatehokkuus ja käytön helppous. 

Samalla St1 ja Robert Bosch tuovat yhteistyössä markkinoille elinkaariperusteisen kiinteistöjen maalämmitysratkaisun. Uudessa St1 Lähilämpö -konseptissa St1 tekee investoinnin asiakkaan puolesta ja asennetun järjestelmän tuottamat säästöt hoitavat investoinnin takaisinmaksun. Lämmityskustannukset pienenevät heti asennuksesta alkaen 10-30 % ja säästöjen katettua investoinnin ne laskevat alkutasosta jopa 70 %. Asiakas saa maalämpölaitteiston itselleen veloituksetta 5-15 vuoden käytön jälkeen, kun sen tuottamat säästöt ovat kattaneet investoinnin. Ratkaisu on suunniteltu esimerkiksi niille, jotka eivät halua ottaa lainaa lämmitysjärjestelmän päivitykseen tai maksaa erikseen järjestelmän ylläpidosta. Myös energiankulutukseen perustuva sopimus on mahdollinen.

Lue artikkeli

Ilmalämpöpumpusta apua talvisäilytykseen

Kirjoittanut IVT Suomi, 19 tammikuuta 2016

Suuret lämpötilanvaihtelut altistavat varastoitua irtaimistoa esimerkiksi kosteudelle ja muunlaiselle vahingolle. Ilmalämpöpumppu on edullinen ja näppärä vaihtoehto talvilämmittäjille Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin.

Auto ja varastot lämpimiksi

Moni tuskailee talvisin etenkin auton lämmityksen kanssa. Ilmalämpöpumpulla autotalli saadaan kustannustehokkaasti lämmitettyä niin, että se myös kuivattaa autoa. Kuiva autotalli ehkäisee myös mahdollisia kosteudesta johtuvia ruostevaurioita. Varastoimasi omaisuuskin hyötyy kuivasta ja lämpimästä tilasta, jolloin esimerkiksi hometta ei pääse syntymään.

Lue artikkeli

Maa- ja ilmalämpöpumput tulevaisuuden lämmöntuotannossa

Kirjoittanut IVT Suomi, 16 joulukuuta 2015

Lämpöpumpuilla voidaan helposti korvata uusiutumattomia polttoaineita lämmöntuotannossa ja tulevaisuudessa ne toimivat saumattomasti muiden uusiutuvien energiamuotojen tukena.

Lämpöpumppuala on nousukiidossa ja yhä useampi kotitalous valitsee lämmitysjärjestelmäkseen lämpöpumpun. Ilmalämpöpumput ja etenkin maalämpöpumput soveltuvat paitsi vanhempien kiinteistöjen lämmitysjärjestelmäuudistuksiin, myös uusiin ja energiatehokkaisiin, niin kutsuttuihin nollaenergisiin kiinteistöihin. Erilaisilla lämpöpumppuratkaisuilla voidaan kuitenkin saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset energiankulutuksessa ympäri vuoden.

Lue artikkeli

Kuinka Ilmalämpöpumppu toimii talvikäytössä?

Kirjoittanut IVT Suomi, 18 marraskuuta 2015

Ilmalämpöpumppu on tullut osaksi useiden kotien lämmitysratkaisuja, mutta millainen käyttö takaa parhaimmat tulokset ilmojen kylmetessä? 

Laadukas ilmalämpöpumppu on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin

Joidenkin valmistajien pumput toimivat hyvin lauhassa säässä, mutta pakkasten kivutessa yli 15 asteeseen, tulee monen pumpun hyötytehosuhde vastaan. Ilmalämpöpu

mppua ostettaessa on tärkeää valita lämpöpumppu, joka on suunniteltu juuri pohjoismaisiin olosuhteisiin, jolloin ilmalämpöpumpuissa riittää ytyä parhaimmillaan jopa -25 asteen pakkasiin. Vuonna 2013 astui voimaan EU-energiamerkintä, josta käy selville laitteiden energialuokka ja SCOP, eli millaiseen hyötysuhteeseen laitteet yltävät eri lämpötiloissa ja ilmastoissa.

Lue artikkeli

Lämpöpumput lämmittävät kaupunkilaistenkin kerrostaloja

Kirjoittanut IVT Suomi, 08 lokakuuta 2015

Lämpöpumput ovat jo vuosikymmeniä helpottaneet kaukolämpöverkon ulkopuolisia koteja ja kiinteistöjä, mutta tekniikan kehittyminen on tuonut lämpöpumput myös kaupunkeihin.

Jo puolet omakotirakentajista valitsee lämmitysmuodokseen maalämpöpumpun tai ilmalämpöpumpun, mutta nyt trendi on levinnyt myös rivi- ja kerrostaloihin. Uusia lä

mpöpumppujärjestelmiä asennetaan noin 1000 kappaletta vuodessa, etenkin öljylämmitteisiin koteihin. Vaikka maalämpöpumpun asennukseen tarvittavan porausluvan hankkimisessa voi kaupunkikohtaisesti olla omat haasteensa, on myös ilmalämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu hyvä vaihtoehto esimerkiksi suorasähköllä lämpeneviin koteihin.

“Kaukolämpöverkon ulkopuolella lämpöpumppu on hyvä ratkaisu kodin lämmitysjärjestelmän osaksi ja kannattava investointi nykyisillä hinnoilla. Tämän lisäksi myös kaupunkiympäristöön ja kaukolämpöverkkoon integroitavissa olevia ratkaisuja on olemassa,” Kommentoi uusiutuvan energian asiantuntija Antti Arasto VTT:lta.

Lue artikkeli

Iäkkäämpikin talo kuntoon maalämmöllä

Kirjoittanut IVT Suomi, 23 syyskuuta 2015

Tuija Vasanderin Virkkalassa sijaitseva omakotitalo kulutti lämmitykseensä 7000 litraa öljyä vuodessa. Maalämpö taipui historiallisesti arvokkaan omakotitalon tarpeisiin loistavasti.

Naapuruston kokemukset vakuuttivat

Maalämpöön Vasander päätyi naapurien suositusten kautta. Maalämpöjärjestelmiä oli lähivuosina asennettu naapurikiinteistöihin useita, ja järjestelmä oli Vasanderille ennestään tuttu. Koska naaupuruston talot olivat samaa ikäluokkaa, pystyi Vasander tekemään päätöksen maalämpöön siirtymisestä turvallisin mielin. Vaikka yli 100-vuotiaaseen taloon oli tehty ajan saatossa monenlaisia remontteja, voitiin maalämpö yhdistää talon omaan vesikiertoiseen patterijärjestelmään helposti. “Naapureilla oli paljon hyvää sanottavaa maalämmöstä ja koska olin seuraillut maalämmön kehitystä pidemmän aikaa, oli päätös lopulta helppo,” Vasander kertoo.

Lue artikkeli

Tilaa

Seuraa meitä

Suosittuja kirjoituksia

\n\n\n\n\n\n", css: '', target: '#hs_form_target_wizard_module_285992185445738739255664499013896389399_8117', formData: { cssClass: 'hs-form stacked' } });